Политика на поверителност

ПОЛИТИКА ЗА ЗАЩИТА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

Осъзнаваме колко е важна защитата на личните ви данни и затова обработваме само необходимите ни данните и въз основа на приложимото законодателство и по-специално Общия регламент за защита на личните данни(GDPR) и Закона за защита на личните данни.

Какви ваши данни събираме и обработваме

С цел нормалното функциониране и защита сигурността на сайта, както и осигуряване на по-добро потребителско изживяване, shop.acedemy-vision.info използва „бисквитки“ и проследява IP адрес. Регистрацията на IP адреса е част от системната администрация и не предполага директно идентифициране на посетителя.

Бисквитките (cookies) са малки текстови файлове, които уеб сървърът записва в устройството на потребителите, за да отчита трафика, който потребителят генерира в уебсайта. Бисквитки се използват от системата за онлайн поръчки на сайта, както и други негови функции. Всеки път, когато потребителят добави някое издание в поръчката си, информацията за него се съхранява на устройството. Бисквитките се обновяват всеки път, когато потребителят посещава shop.acedemy-vision.info . Те не могат да послужат за идентификация – те само разпознават, че в миналото e посетен уебсайта и така помагат за подобряване на потребителското изживяване. Всеки сайт може да има достъп само до бисквитките, записани от него. Бисквитките не съдържат лични данни, но могат да съдържат информация, която е въведена от потребителя.

Възможно е да настроите браузера си да не приема бисквитки. Можете да отхвърляте и нашите бисквитки, но в този случай има риск определени функции на сайта да не бъдат активни, например поръчката на издания. Докато не промените настройките на браузера си, бисквитките ще се записват/обновяват всеки път, когато влезете в сайта ни.

Събраните при поръчка лични данни от задължителните полета от формата за поръчка като име, фамилия, град, адрес за доставка, е-мейл адрес, телефон се използват само и единствено за изпълнение на направената от Вас поръчка. Тези данни обработваме на договорно основание с Вас, възникнало с поръчката. При избор на метод за плащане „Наложен платеж“ тези данни се предоставят на куриерската фирма „Спиди“АД само и единствено за целите на извършване на услугата „Наложен платеж“ и доставка на документи, съпътстващи поръчката(повече за политиката за защита на лични данни на Спиди – на www.speedy.bg). При избор на метод за плащане „PayPal“ споделяме данните с обработващия плащането доставчик на платежни услуги PayPal с цел получаване на плащането. (повече за тяхната политика за защита на личните данни можете да прочетете тук: https://www.paypal.com/us/webapps/mpp/ua/privacy-full)

Данните от поръчката съхраняваме до изтичане на законово определените давностни срокове за търсене на отговорност във връзка с договорните ни отношения, а за лични данни, вписани в издадената Ви фактура – тези данни съхраняваме в изпълнение на наше задължение по Закона за счетоводството – за срок от 10 години, считано от 1 януари на отчетния период, следващ периода, за който се отнасят.  Ние не използваме тези данни за други цели и не ги споделяме с други лица, фирми или организации освен с оправомощените държавни органи и длъжностни лица в определените в закона случаи(например, НАП).

Когато ни пишете на нашия е-мейл за връзка или ни се обаждате по телефона – предоставените лични данни (е-мейл адрес, имена, евентуално телефон, длъжност във фирмата) обработваме само и единствено за отговор на запитването Ви на основание преддоговорно отношение. Тези данни в случай, че не направите поръчка, ги съхраняваме в срок до 6 месеца, след което те ще бъдат изтрити.

Вашите права

Съгласно разпоредбите на GDPR, Потребителят има право на достъп до собствените си Лични данни, които е въвел или са станали достояние на Инфобук ЕООД при ползване от него на онлайн магазина shop.academy-vision.info, както и право на коригиране на тези Лични данни, ако те не са точни или верни; право на ограничаване на използването им; право на възражение срещу използването им,  както и право на изтриване при наличие на необходимите условия и предпоставки.

Координати за връзка с нас:

Съгласно регламента GDPR Ви предоставяме координати за контакт с нас като администратор:

Инфобук ЕООД, ЕИК: 204166142

e-mail: office@academy-vision.info

Органът в България, който следи за спазването на приложимото законодателство за защита на личните данни в България, е Комисията за защита на личните данни(www.cpdp.bg), до която в случай, че смятате, че имате основание, можете да изпратите жалба.